Je browser is verouderd

We zien dat je een oude versie van Internet Explorer gebruikt. We raden aan je browser te updaten.

Financieel voordeel

Als u start met een autobedrijf maakt u waarschijnlijk de nodige kosten en is het fijn als u zeker in het eerste jaar financieel wordt geholpen.

Voordelen bij banken en verzekeraars

Hieronder enkele van de belangrijkste financiële voordelen die u kunt behalen bij het starten van een autobedrijf.

U heeft een zakelijke rekening nodig en misschien meer. Weer dat veel banken het eerste jaar voordeel bieden zodat u niet gelijk het jaartarief van een zakelijke rekening moet betalen. Ook bieden banken en verzekeraars voordeliger bepaalde verzekeringen aan, bijvoorbeeld een eerste jaar gratis. 

Start met de juiste garageverzekering

Ook handig is het laten checken welke verzekeringen u in uw situatie nodig heeft. Kijk eens naar de mogelijkheden van onze partner DealerServices.eu.

Vijf keer belastingvoordeel

Als (startende) zijn er verschillende aftrekposten die bij starters niet altijd bekend zijn. Specifiek voor starters is er de Startersaftrek. Hieronder vijf voordelen die u behaald tijdens uw belastingaangifte. 

  • Zelfstandigenaftrek: Over 2020 kunnen alle ondernemers die voldoen aan de voorwaarden € 7.030 van de winst aftrekken. Dit is de zelfstandigenaftrek voor dit jaar. Voorwaarden zijn dat u nog niet AOW-leeftijd heeft bereikt en voldoet aan het urencriterium: u moet minimaal 1.225 uur aan uw bedrijf besteden.
  • Startersaftrek: U kunt aanspraak maken op de startersaftrek. Voor 2020 is vastgesteld op € 2.123. Deze aftrek komt dus bovenop de Zelfstandigenaftrek.
  • Meewerkaftrek: Als uw partner onbetaald of tegen onkosten ( < € 5.000 p/j) meewerkt in uw autobedrijf, dan kunt u gebruik maken van de meewerkaftrek. Dit is afhankelijk van de behaalde winst en het aantal meegewerkte (minimaal 525) uren. Bekijk de op de website van de Belastingdienst de meewerkaftrektabel.
  • MKB-winstvrijstelling: U heeft als ondernemer recht op mkb-winstvrijstelling. Zelfs als je niet voldoet aan het urencriterium. 14% van je winst (na de zelfstandigen- en startersaftrek) is dan onbelast.
  • Aftrekbare kosten: Kosten die u vanuit zakelijk oogpunt maakt zijn deels of geheel aftrekbaar. Laat u hier goed over informeren. Zorg op dit punt voor een administratie van de facturen.

Géén jaarlijkse kosten Kamer van Koophandel

Nog niet zo heel lang geleden kreeg een startende ondernemer jaarlijks een factuur voor de inschrijving bij de Kamer van Koophandel. Dit is niet meer zo. Bij de inschrijving bij de KvK betaalt u eenmalig 50 euro. 

Drie maanden gratis modules bij Mijn VWE?

Goedkoop een effectieve website én voordeliger van start bij RDW-provider VWE? Starters van een nieuw autobedrijf krijgen bij VWE de eerste drie maanden korting op de Mijn VWE modules voor het voordelig uitvoeren van RDW-diensten, het adverteren van voertuigen en een laten maken eigen website voor een autobedrijf in in- en verkoop en / of onderhoud.

Uw voordeel bespreken? Neem contact op met onze startersexperts op 088 - 893 7001 of mail naar ikwilstarten@autobedrijfstarten.nl. Dit uiteraard ook voor advies voor het starten van een autobedrijf.

Mijn VWE is het alles-onder-één-inlog portaal waarop u voordelig RDW-transacties kunt verrichten, extra voordelig kunt adverteren op de portalen én gebruik kunt maken van exclusieve diensten, zoals het unieke in- & verkoopplatform Automotive Trade Center.


Komt u er niet uit? Wij geven gratis advies

We staan voor u klaar. Laat een bericht achter of bel ons!

Neem contact met ons op

Vul via onderstaande formulier uw gegevens en vraag in, wij reageren spoedig op uw bericht.

Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form.

Wat zijn de voordelen van Autobedrijfstarten?

Alles wat u nodig heeft

VWE heeft alles voor het autobedrijf onder één dak

Automotive portaal

Toegang tot Mijn VWE, hét automotive portaal voor autobedrijven

Persoonlijke service

Altijd persoonlijke hulp van het Mijn VWE serviceteam

Import & export expert

RDW provider en expert in import en export