Je browser is verouderd

We zien dat je een oude versie van Internet Explorer gebruikt. We raden aan je browser te updaten.

Starten met een werkplaats

U gaat starten met een werkplaats, al dan niet gekoppeld aan in- & verkoop. Een mooie kans!

Sla het ondernemersplan niet over

Voor u daadwerkelijk onderhoud aan een voertuig uitvoert, zijn er een aantal zaken die u dient te regelen. Hieronder de belangrijkste stappen voor een startend autobedrijf met een werkplaats.

Zit het ondernemen u in het bloed en denkt u zonder ondernemingsplan uw autobedrijf te starten, dan is er uiteraard een kans dat u succesvol wordt. Een helder ondernemingsplan is echter heel zinvol om alles onder controle te hebben voordat u echt start. Het advies is dan ook: maak deze.

Financiën, verzekeringen én belastingzaken

Zoals voor iedere nieuwe onderneming geldt dat je de financiën op orde hebt en houdt. Zorg ervoor dat je dit gelijk regelt en dat je de juiste verzekeringen en garageverzekering hebt en de bankzaken op orde hebt. Bij het starten van een werkplaats is mogelijk een startkrediet nodig. Zorg ervoor dat u een ondernemingsplan heeft voordat u een krediet zou aanvragen. Bekijk ook de (belasting)voordelen die u kunt behalen.

Goed van start!

Uiteraard moet u zich inschrijven bij de KvK en daarna aanmelden bij de RDW voor de juiste erkenningen, zeker als u APK’s gaat verrichten. Ook moet u op zoek naar een provider voor uw RDW-diensten. Met Mijn VWE heeft u alles onder één dak, want naast eventuele in- & verkoopactiviteiten kunt u ook uw RDW-registraties voordelig doorvoeren. 

Een eigen website is voor iedere onderneming een must. Op uw eigen website – uw online visitekaartje - kunt u bijvoorbeeld een afspraakmodule voor uw werkplaats toevoegen. Iets dat het websiteteam van VWE uiteraard voor u kan verzorgen. 

Géén jaarlijkse kosten Kamer van Koophandel

Nog niet zo heel lang geleden kreeg een startende ondernemer jaarlijks een factuur voor de inschrijving bij de Kamer van Koophandel. Dit is niet meer zo. Bij de inschrijving bij de KvK betaalt u eenmalig 50 euro. 

Persoonlijk startersvoordeel bij VWE

Goedkoop een effectieve website én voordeliger van start bij RDW-provider en VWE? Starters van een nieuw autobedrijf krijgen bij VWE een persoonlijk voorstel. Afhankelijk van uw type bedrijf kunnen wij u een mooi voorstel doen zodat u ook financieel goed van start gaat met de diensten van VWE, zoals Mijn VWE. 

Uw voordeel bespreken? Neem contact op met onze startersexperts op 088 - 893 7001 of mail naar ikwilstarten@autobedrijfstarten.nl. Dit uiteraard ook voor advies voor het starten van een autobedrijf.

Mijn VWE is het alles-onder-één-inlog portaal waarop u voordelig RDW-transacties kunt verrichten, extra voordelig kunt adverteren op de portalen én gebruik kunt maken van exclusieve diensten, zoals het unieke in- & verkoopplatform Automotive Trade Center. 

Starten met in- en verkoop
Starten met een werkplaats

Extra hulpmiddelen

Wilt u gebruikmaken van onze checklist? Klik hier en print deze uit of sla deze op!


Komt u er niet uit? Wij geven gratis advies

We staan voor u klaar. Laat een bericht achter of bel ons!

Neem contact met ons op

Vul via onderstaande formulier uw gegevens en vraag in, wij reageren spoedig op uw bericht.

Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form.

Wat zijn de voordelen van Autobedrijfstarten?

Alles wat u nodig heeft

VWE heeft alles voor het autobedrijf onder één dak

Automotive portaal

Toegang tot Mijn VWE, hét automotive portaal voor autobedrijven

Persoonlijke service

Altijd persoonlijke hulp van het Mijn VWE serviceteam

Import & export expert

RDW provider en expert in import en export