Je browser is verouderd

We zien dat je een oude versie van Internet Explorer gebruikt. We raden aan je browser te updaten.

Starten met in- & verkopen

Geweldig! U wilt gaan starten als een autobedrijf dat gaat occasions gaat verkopen. Voor u uw eerste auto heeft verkocht, moet u deze uiteraard eerst inkopen én u moet ingeschreven zijn bij de RDW.

Sla het ondernemersplan niet over

En zo is er meer. Hieronder de belangrijkste stappen voor een startend autobedrijf dat gaat in- en verkopen!

Zit het ondernemen u in het bloed en denkt u zonder ondernemingsplan uw autobedrijf te starten, dan is er uiteraard een kans dat u succesvol wordt. Een helder ondernemingsplan is echter heel zinvol om alles onder controle te hebben voordat u echt start. Het advies is dan ook: maak deze.

Financiën, verzekeringen én belastingzaken

Zoals voor iedere nieuwe onderneming geldt dat je de financiën op orde hebt en houdt. Zorg ervoor dat je dit gelijk regelt en dat je de juiste verzekeringen en garageverzekering hebt en de bankzaken op orde hebt. Bij het starten van een werkplaats is mogelijk een startkrediet nodig. Zorg ervoor dat u een ondernemingsplan heeft voordat u een krediet zou aanvragen. Bekijk ook de (belasting)voordelen die u kunt behalen.

Goed van start!

Uiteraard moet u zich inschrijven bij de KvK en daarna aanmelden bij de RDW voor de juiste erkenningen. Ook moet u op zoek naar een provider voor uw RDW-diensten. Met Mijn VWE heeft u alles onder één dak, aangezien daarmee ook kunt adverteren op de portals, exclusief toegang heeft tot ATC én uiteraard voordelig RDW-transacties kunt verrichten. Denk ook aan uw administratie, zoals uw facturen. 

En uiteraard heeft u een eigen website nodig. Op uw eigen website zet u niet alleen uw voorraad occasions, maar ook presenteert u zich aan de online autozoeker én -koper. Want wie bent u, wat belooft u en wat zijn reacties van uw klanten?

Doorgroeien

Bent u eenmaal aan de gang dat gaat u uw business verbeteren. Bent u succesvol met uw eerste verkopen, dan heeft u op den duur mogelijk een breder en gevarieerder aanbod. U moet dan besluiten op welke portals u adverteert. Wilt u sneller van moeilijk verkoopbare voorraad af via export, of wilt u importeren of jong gebruikte ex-lease inkopen via ATC? 

Daarnaast kunt u besluiten om uw advertenties op de portalen te upgraden met meer foto’s, 360 graden interieurfoto’s en meer. En hoe gaat u om met klanten die de auto mogelijk op afstand wil laten keuren en kopen?

Extra hulpmiddelen

Handig is om te zien hoe u het ten opzichte van de (lokale) markt doet, via een occasionmanager. Ook het controleren van een proefrit is essentieel. U wilt de auto wel (heel) terug en boetes voor te hard rijden wilt u ook niet betalen. 

En zo is er Finnik. Handig om snel een kenteken te checken en een premium rapport kan helpen bij de verkoop van een voertuig. 

Komt u er niet uit? Wij geven gratis advies

We staan voor u klaar. Laat een bericht achter of bel ons!

Neem contact met ons op

Vul via onderstaande formulier uw gegevens en vraag in, wij reageren spoedig op uw bericht.

Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form.

Wat zijn de voordelen van Autobedrijfstarten?

Alles wat u nodig heeft

VWE heeft alles voor het autobedrijf onder één dak

Automotive portaal

Toegang tot Mijn VWE, hét automotive portaal voor autobedrijven

Persoonlijke service

Altijd persoonlijke hulp van het Mijn VWE serviceteam

Import & export expert

RDW provider en expert in import en export