Starten: schadebedrijf en demontage

U wilt zich (ook) gaan richten op specifiek schade en / of demontage. Ook voor deze bedrijf zijn er algemene en specifieke tips bij het starten van een autobedrijf.

Sla het ondernemersplan niet over

Zit het ondernemen u in het bloed en denkt u zonder ondernemingsplan uw autobedrijf te starten, dan is er uiteraard een kans dat u succesvol wordt. Een helder ondernemingsplan is echter heel zinvol om alles onder controle te hebben voordat u echt start. Het advies is dan ook: maak deze.

Financiën, verzekeringen én belastingzaken

Zoals voor iedere nieuwe onderneming geldt dat je de financiën op orde hebt en houdt. Zorg ervoor dat je dit gelijk regelt en dat je de juiste verzekeringen en garageverzekering hebt en de bankzaken op orde hebt. Bij het starten van een werkplaats is mogelijk een startkrediet nodig. Zorg ervoor dat u een ondernemingsplan heeft voordat u een krediet zou aanvragen. Bekijk ook de (belasting)voordelen die u kunt behalen.

Goed van start!

Uiteraard moet u zich inschrijven bij de KvK en daarna aanmelden bij de RDW voor de juiste erkenningen, voor bijvoorbeeld het demonteren op slopen van een voertuig. Ook moet u op zoek naar een provider voor uw RDW-diensten. Met Mijn VWE heeft u alles onder één dak, want naast eventuele in- & verkoopactiviteiten kunt u ook uw RDW-registraties voordelig doorvoeren. 

Een eigen website is voor iedere onderneming een must. Op uw eigen website – uw online visitekaartje - kunt u bijvoorbeeld een afspraakmodule voor uw werkplaats toevoegen. Iets dat het websiteteam van VWE uiteraard voor u kan verzorgen.

Schadecalculaties

Wilt u weten wat het kost om een schade te repareren dan is een snelle schadecalculatie zeer handig. Dit kan met SilverDAT calculate. Hiermee berekent u carrosserieschades aan motorvoertuigen op basis van de gegevens van de fabrikant. Iedere calculatie begint met identificatie van het voertuig op basis van een Nederlands kenteken of VIN nummer (ook wel chassisnummer genoemd). Dankzij de hiermee verkregen SilverDAT VIN informatie heeft u de uitvoeringsspecificaties van het specifieke voertuig voorhanden en kun u een nauwkeurige calculatie maken.

Onderhoud, registratie & service

Wat uiteraard belangrijk is, is een systeem waarmee u onderhoudsschema’s en technische tekeningen kunt raadplegen. Denk dat aan een programma als HaynesPro dat u additioneel kunt toevoegen aan Mijn VWE. Zo heeft uw werkplaats altijd toegang tot de juiste werkinstructies en meer.

Doorgroeien

Waarschijnlijk heeft u naast een vestigingslocatie als werkplaats gelijk of op den duur personeel nodig. En weet dat u een APK-keurmeester in het bedrijf nodig heeft als u APK’s verricht. Daarnaast kunt u via VWE inzicht krijgen in uw prestaties op de (lokale) APK-markt.

Extra hulpmiddelen

Wilt u gebruikmaken van onze checklist? Klik hier en print deze uit of sla deze op!

Komt u er niet uit? Wij geven gratis advies

We staan voor u klaar. Laat een bericht achter of bel ons!

Neem contact met ons op

Vul via onderstaande formulier uw gegevens en vraag in, wij reageren spoedig op uw bericht.

Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form.

Wat zijn de voordelen van Autobedrijfstarten?

Alles wat u nodig heeft

VWE heeft alles voor het autobedrijf onder één dak

Automotive portaal

Toegang tot Mijn VWE, hét automotive portaal voor autobedrijven

Persoonlijke service

Altijd persoonlijke hulp van het Mijn VWE serviceteam

Import & export expert

RDW provider en expert in import en export

Je browser is verouderd

We zien dat je een oude versie van Internet Explorer gebruikt. We raden aan je browser te updaten.